Mitt absolut BÄSTA köp, i hästväg, är mina freejump soft up stigbyglar.
Jag har för långa ledband i mina knän, vilket har gjort att jag har haft fruktansvärt ont. Innan vi kom fram till vad som var feler och hur vi skulle göra för att det skulle bli bättre var jag vissa gånger tvungen att gå med kryckor och hoppa över en hel del roliga aktiviteter. Jag hade/har även problem med ryggen. Det är MYCKET bättre nu, men förut kunde jag inte stå, gå, springa, sitta, ligga osv osv. Ibland högg det till så att jag bara föll ihop osv. Ryggen kollade jag dock aldrig upp för jag tänkte hela tiden att det skulle bli bättre, vilket det även blev efter 3-4 år.. -.-
I vilket fall.. Knäna tränade jag upp och stärkte genom olika stärkande övningar, och använde även knäskydd som jag preciiis slutat använda.
När jag red Izabell (2013) hade jag också fruktansvärt ont i både ryggen och knäna, jag märkte dock att det inte gjorde ont när jag red hos Josefin (som hade soft up och ett par andra med bred platta). Vi kom fram till att det troligtvis berodde på det. Så jag fick mina soft up i födelsedagspresent av mamma och pappa och tro det eller ej, men jag har inte haft ont i knäna sen dess. Enda gångerna jag har haft ont har varit i andra stigbyglar. 

Jag tror att det som hjälper och gör skillnad är att plattan är bredare och att den lutar lite.
Så till alla som har problem och ont i knäna, kolla om ni kan få testa ett par soft up.
Dom är tyvärr väldigt dyra, så om man inte vill lägga ut över 2000 på ett par stigbyglar kan jag tipsa om att kolla runt på hästnet.

Många undrar även HUR de är säkerhetsstigbyglar. Det är nämligen utsidan som är flexibel och flexar ut sig/viker sig. Dock är det bara från hålen och uppåt, men jag har försökt "fastna" på alla möjliga sätt, men hur jag än gör, åker foten ur, så dom är nog säkrare än man tror.
 

28 februari 2014

FÖR spontan?

Min dagbok

 
Något jag börjar störa mig otroligt mycket på när det gäller mig själv är att jag är så fruktnsvärt spontan. Ska jag va med en kompis brukar jag skriva till den samma dag, vilket oftast resulterar i att dom redan har andra planer. Desamma gäller om jag har bestämt med en kompis, så får jag helt plötlisgt för mig att ändra planerna. Oftast beror det på att jag har så fruktansvärt svårt att veta vilket humör jag kommer vara på och framfrallt hur pigg/trött jag kommer vara. Har man bestämt med kompisar att man ska parta hela natten och jag är sviin trött redan kl 7 är det lika bra att avstå, eller om jag helt plötsligt är jätte pigg och verkligen vill hitta på något så är det lika bra att kolla runt ifall någon vill och kan. Problemet är som sagt att det nästan bara är jag som är så spontan så det brukar sällan bli något ;)
Det är verkligen något jag vill ändra på, men samtidigt inte då det är ett personlighetsdrag jag har, eller vad man ska säga. Varför ändra på sig själv liksom? ;) JAG är spontan rakt igenom, och det är Karro liksom. Jag vet knappt om det ens skulle gå att ändra på, haha! Men försöka kan man ju alltid göra ;)