Karolina Westberg

Har du problem med knäna? - Mitt bästa köp

Mitt absolut BÄSTA köp, i hästväg, är mina freejump soft up stigbyglar.
Jag har för långa ledband i mina knän, vilket har gjort att jag har haft fruktansvärt ont. Innan vi kom fram till vad som var feler och hur vi skulle göra för att det skulle bli bättre var jag vissa gånger tvungen att gå med kryckor och hoppa över en hel del roliga aktiviteter. Jag hade/har även problem med ryggen. Det är MYCKET bättre nu, men förut kunde jag inte stå, gå, springa, sitta, ligga osv osv. Ibland högg det till så att jag bara föll ihop osv. Ryggen kollade jag dock aldrig upp för jag tänkte hela tiden att det skulle bli bättre, vilket det även blev efter 3-4 år.. -.-
I vilket fall.. Knäna tränade jag upp och stärkte genom olika stärkande övningar, och använde även knäskydd som jag preciiis slutat använda.
När jag red Izabell (2013) hade jag också fruktansvärt ont i både ryggen och knäna, jag märkte dock att det inte gjorde ont när jag red hos Josefin (som hade soft up och ett par andra med bred platta). Vi kom fram till att det troligtvis berodde på det. Så jag fick mina soft up i födelsedagspresent av mamma och pappa och tro det eller ej, men jag har inte haft ont i knäna sen dess. Enda gångerna jag har haft ont har varit i andra stigbyglar. 

Jag tror att det som hjälper och gör skillnad är att plattan är bredare och att den lutar lite.
Så till alla som har problem och ont i knäna, kolla om ni kan få testa ett par soft up.
Dom är tyvärr väldigt dyra, så om man inte vill lägga ut över 2000 på ett par stigbyglar kan jag tipsa om att kolla runt på hästnet.

Många undrar även HUR de är säkerhetsstigbyglar. Det är nämligen utsidan som är flexibel och flexar ut sig/viker sig. Dock är det bara från hålen och uppåt, men jag har försökt "fastna" på alla möjliga sätt, men hur jag än gör, åker foten ur, så dom är nog säkrare än man tror.