30 november 2015

Wow, jag är klar?

Min dagbok

Jag och Alida i Italien <3 
 
Shit.. Jag vet inte hur länge jag suttit och svarat på frågestunden nu. Eftersom filmerna råkade raderas och jag fick önskemål om att göra en skriftlig den här gången så blev det så istället. Den är uppdelad i tre delar. En kommer imorgon, en på fredag och en på måndag. Alla kl 12.00, så håll koll. Många känsliga och ärliga svar, men även massa om Nelli och annat skoj. 

Nu ska jag sova. 
Godnatt
 
 
Hej på er!
För tillfället sitter jag i min vanliga plugghörna här hemma (köket, haha) och jobbar på inför ett föredrag jag ska ha på onsdag ang genus och filmindustri. Det är verkligen sjukt vilken dålig plats kvinnor får i filmer. Visste ni exempelvis att av de 100 bästsäljande filmerna i USA 2012 var endast 28% av alla talroller kvinnor. 28% (!!) och det är ändå inte någonting man i vanliga fall lägger märke till, då det är så inprintat i våra hjärnor att män är dominanta och att kvinnor är mer objekt. Det finns ett test som kallas Bechdeltestet som går ut på att uppmärksamma den genusmässiga obalansen. För att filmen skall komma igenom testet krävs det att den uppfyller tre enkla punkter/krav. 

1.     Det ska förekomma två namngivna kvinnor i filmen.

2.     Dem skall samtala med varandra.

3.     Dem skall samtala om något annat än män.

Enkla punkter va? Men sanningen är att majoriteten av filmerna inte klarar detta test. 
Vad gick fel om jag får fråga? Enligt min uppfattning är kvinnor minst lika bra som män och jag ser ingen som helst skillnad, mer än biologiskt. 

 

Strunt samma.. 
Idag har jag fått vara hemma från skolan. Första lektionen var inställd och andra fick jag beting på, vilket var hur skönt som helst. TACK till lärare som förstår att det är lite segt att bo på landet!
Jag gick ut i stallet ca 08.30 för att släppa ut, fodra, mocka etc och var inne igen ca 30 min senare för att ta en tupplur. Det gick dock inte så bra eftersom Josefin ringde precis när jag somnat för att be om hjälp att flytta allt som blåst iväg, haha, men det var nog bra så jag inte sov bort hela dagen ;) 


Utöver att jag ska plugga idag så händer faktiskt inget specellt. Hästarna ska in och höpåsar skall fyllas, men sen är allt klart. Det finns inget bättre än att ha stallet klart direkt på morgonen, för det blir bara jobbigare och jobbigare ju mer man väntar, haha, så taktik nr 1 - Gör alltid stallet på morgonen ;) Synd bara att jag åker till skolan innan dem skall ut på morgonen, annars hade jag lätt gjort allt då. (Sen gör ju Josefin det väldigt ofta på vardagar när jag går i skolan) Helgerna är dock mina. Frivilligt, så Josefin får sovmorgon någon gång i alla fall, även om det inte riktigt kompenserar.. 5 dagar tar hon, 2 dagar tar jag.......... Schysst...
 
För övrigt så längtar jag sönder tills träningarna och tävlingarna drar igång igen. Jag är så nyfiken på hur jag och Nells kommer utvecklas som ekipage. Varje dag lär vi känna varandra lite mer, och jag är så otroligt nöjd att jag köpte henne. Tänk jag och hon på banan om ett halvår. Det kommer bli grymt!