2016, ett otroligt tufft år för mig, där jag fallit så hårt mot botten att jag inte ens vetat om jag skulle klara mig till nästa dag. Hur skulle jag kunna fortsätta andas när kroppen inte ens orkar titta och hur skulle jag orka prata med någon när jag inte ens kunde sitta upp. Jag har tillbringat dagar på intensiven efter en överdos av mediciner som ändrade min hjärtrytm. Någon dag senare fick jag byta till medicin med ett påkopplat EKG dygnet runt för att sedan flyttas till ännu en annan avdelning. Året har tillbringats mer på heldyngsvård inom sjukvården än vad jag varit hemma vilket gjort att jag inte kunnat utvecklas så mycket som jag velat inom ridsporten och musiken. 2 tävlingar han jag och min gråa springare med, men inte mer än så. Mitt dåliga mående har däremot gjort att jag skrivit fantastiska låtar ni kommer få ta del av i framtiden, så någonting positivt har det väl burit med sig I guess. Något som inte är positivt är dock bortgången av en nära vän, min fina, fina Johanna, jag saknar dig och tänker på dig varje dag!

Utöver det dåliga har faktiskt lite bra hänt också. Jag har fått tillbaka en väldigt bra relation med mina föräldrar, jag tog studenten med orimligt bra betyg enligt mina lärare med tanke på hur jag mått och hur lite jag kunnat gå i skolan. Jag lärde känna @micharskanselle som snabbt blev min bästa vän och @josefinnnilssonn och @dennisjacobsson fick världens finaste lilla dotter, Stella. Min recovery är på väg framåt och livet börjar bli till det bättre. Jag kan se anledningen till att inte ta en överdos och jag har händelser att se fram emot. Exempelvis händer en väldigt rolig grej nu i början av januari som jag längtat länge efter! 
Jag hoppas 2017 blir ett bra år för oss alla, vänner som fiender. Jag har fått se livets baksida och det önskar jag inte ens min värsta fiende.
Gott nytt år allihopa! Även till mig själv!
"Vilka idoler har du inom musiken?" är en fråga jag ofta får höra i intervjuer till radio och tidning, och varenda gång har jag svarat att jag inte har någon, vilket varit sant förut, men inte nu. Förut lyssnade jag i princip aldrig på musik då jag inte kunde höra låten som helhet utan hörde varenda instrument för sig och jag hittade alltid någonting i låten jag inte tyckte om. Det kunde vara något så litet som ett trumslag jag ansåg låg fel eller att acorden i de olika instrumenterna inte var synkade som jag ville. Jag hörde pianot för sig, gitarren för sig, basen för sig osv osv osv och då är det inte så roligt att lyssna då det egentligen bara blir kaos i huvudet. Nu är det inte så längre, tack och lov, och det finns faktiskt två artister jag älskar. Om de är mina idoler vet jag inte riktigt, men jag ser upp till deras musik.
 
Artist nr ett är Loreen
Loreen tycker jag om just för det estetiska. Hon levererar coola lite indianliknande framträdanden med mycket känsla. Man känner hur musiken rycker tag i ens hjärta. Man blir lite fängslad på något sätt.
 
Den andra artisten är såklart...... 

Sia!
 
Sia ser jag upp till mer än Loreen. Hon har ALLT! Hon har känslan, hon har rösten, hon har sin grej med täckt ansikte och dansöser i varje framträdande. Hennes låtar är trasiga. Man känner att själen krossas totalt, att hjärtat går i tusen bitar. Man hör hur tufft hon haft det och man kan relatera till mycket (på sitt egna vis). Hon är 10 av 10 på sitt trasiga och operfekta, men ändå så perfekta vis. Många av mina låtar känns lite som låtar Sia lika gärna kunnat skriva och sjunga, både på gott och ont. Jag vill inte efterapa Sia samtidigt som jag skriver relativt lika ibland. Fortfarande långt ifrån hoppas jag, men ändå inte. Däremot kan jag väl egentligen inte mäta mig med Sia. Hon har en röst på miljonen och ett låtskriveri ingen annan har. Hon skriver hits både till sig själv och andra stora artister och drömmen hade varit att någon gång få jobba med henne. DRÖMMEN - drömmar är viktigt att ha!
 
Har du någon artist du ser upp till eller älskar? Skriv och länka gärna något av deras framträdanden så kanske vi kan slänga ihop ett inlägg ihop om vilka artister och låtar alla vi här på bloggen gillar, det vore superkul om ni har tid och lust!
 
Nelli söt som få påväg mot ett hinder
 
Hej på er!
Torsdag den 29 dec. VART tog året vägen? Mitt år har tillbringats mer på sjukhuset än hemma, vilket gör att jag troligtvis inte kommer kunna göra den klassiska årsresumén. 
 
Idag har jag i alla fall varit i stallet rätt många timmar. Jag och Thea åkte dit, gjorde stallet, red i ridhuset, jag duschade Nellis svans och rakade henne, medan Thea snoddade hennes hästs man och lite annat. 
Passet i ridhuset gick bra. Jag skrittade igång Nelli en sväng och travade en kort stund innan jag hoppade upp på Theas häst för att lättare kunna hjälpa henne och se vad som funkar på just hennes häst som varit lite sur på senaste. Allt gick i alla fall jääättebra och ponnyn var otroligt fin att rida! Grön, men otroligt lyhörd och fin. Thea fick sen hoppa upp på henne igen samtidigt som jag hoppade upp på Nelli och gav henne hjälp på hur hon skulle göra. Det gav absolut resultat både fysiskt och psykiskt. Nelli travades igenom en sväng vilket hon gjorde bra. Hon var liiite stel, men hon jobbade på super ändå. Lång och låg. Jag älskar när man känner hur de jobbar med ryggen och verkligen TRIVS med det man gör. 

Efteråt blev hon som sagt rakad och svansen tvättades, sen fick hon springa ut i hagen igen och jag åkte hemåt. Jag var sååååå kall, så jag hoppade i duschen och tog på de varmaste kläderna jag hade. Pausade en stund och gick sen ut för att springa, vilkket gick S K I T ! Jag var heeeelt slut i hela kroppen, hade ont och blablabla. Dessutom var det så jäääkla halt på vissa ställen att jag knappt kunde gå. Sprang samanlagt kanske 1km och då var det inte ens i sträck... 2.5km tror jag det blev bara.. Haha, det är ju ett skämt!?
Nu ska jag hjälpa till med maten. Tacos står på schemat, så tjejen bakom datorskärmen är happy! Favvorätten all times!