Karolina Westberg

"Vilka idoler har du inom musiken?"
"Vilka idoler har du inom musiken?" är en fråga jag ofta får höra i intervjuer till radio och tidning, och varenda gång har jag svarat att jag inte har någon, vilket varit sant förut, men inte nu. Förut lyssnade jag i princip aldrig på musik då jag inte kunde höra låten som helhet utan hörde varenda instrument för sig och jag hittade alltid någonting i låten jag inte tyckte om. Det kunde vara något så litet som ett trumslag jag ansåg låg fel eller att acorden i de olika instrumenterna inte var synkade som jag ville. Jag hörde pianot för sig, gitarren för sig, basen för sig osv osv osv och då är det inte så roligt att lyssna då det egentligen bara blir kaos i huvudet. Nu är det inte så längre, tack och lov, och det finns faktiskt två artister jag älskar. Om de är mina idoler vet jag inte riktigt, men jag ser upp till deras musik.
 
Artist nr ett är Loreen
Loreen tycker jag om just för det estetiska. Hon levererar coola lite indianliknande framträdanden med mycket känsla. Man känner hur musiken rycker tag i ens hjärta. Man blir lite fängslad på något sätt.
 
Den andra artisten är såklart...... 

Sia!
 
Sia ser jag upp till mer än Loreen. Hon har ALLT! Hon har känslan, hon har rösten, hon har sin grej med täckt ansikte och dansöser i varje framträdande. Hennes låtar är trasiga. Man känner att själen krossas totalt, att hjärtat går i tusen bitar. Man hör hur tufft hon haft det och man kan relatera till mycket (på sitt egna vis). Hon är 10 av 10 på sitt trasiga och operfekta, men ändå så perfekta vis. Många av mina låtar känns lite som låtar Sia lika gärna kunnat skriva och sjunga, både på gott och ont. Jag vill inte efterapa Sia samtidigt som jag skriver relativt lika ibland. Fortfarande långt ifrån hoppas jag, men ändå inte. Däremot kan jag väl egentligen inte mäta mig med Sia. Hon har en röst på miljonen och ett låtskriveri ingen annan har. Hon skriver hits både till sig själv och andra stora artister och drömmen hade varit att någon gång få jobba med henne. DRÖMMEN - drömmar är viktigt att ha!
 
Har du någon artist du ser upp till eller älskar? Skriv och länka gärna något av deras framträdanden så kanske vi kan slänga ihop ett inlägg ihop om vilka artister och låtar alla vi här på bloggen gillar, det vore superkul om ni har tid och lust!