Godmorgon!
Igår var första träningsdagen på denna helg och tankarna under träningen snurrade nog väldigt mycket för alla. Knäpptyst i ridhuset och alla funderade och försökte ta in vad tränaren sa.

Jag själv fick inte ihop min ridning med hanns tänk. Jag har hela tiden jobbat för att komma ner i sadeln och både få tryck men också reglera tempot med sätet, nu skulle jag helt plötsligt stå upp hela tiden och inte alls röra hästens mun mer än KONTAKT, vilket gjorde att jag inte förstod hur jag skulle kunna bestämma tempot själv idtället för Nelli som det då blev. 
Just ordet kontakt var han väldigt noga med att påpeka. När vi landade skulle vi ha kontakt, SEN sakta av och vi blev tillsagda direkt om vi gjorde annorlunda. 

Jag tyckte det var väldigt svårt att rida på det sättet. Nelli var tjafsig och stark i munnen och jag fick konstant höra att jag red med för långa tyglar, vilket jag blev lite irriterad på då jag själv inte ansåg att jag kunde korta mer. Jag fick dock se på filmerna sen att jag visst hade alldeles för lång tygel, så han hade ju faktiskt rätt hela tiden. (Ang film så blev det bara två korta från framridningen så det är ingenting jag kan lägga upp på bloggen, men idag ska det filmas med riktiga kameran)

Vad jag tycker om tränaren kan jag inte svara på än. Man måste låta det ta någon gång åtminstone innan en klokare slutsats kan dras. 
Idag ska mamma som sagt titta och filma. Jag ska nog byta till mitt andra tredelade istället och se hur det känns att hoppa på istället för mitt smala D-ringsbett. Resultatet får ni se imorgon.
Stay tuned

28 februari 2016

Inlagd gurka

Min dagbokGodmorgon! 
Sen jag kikade in här sist har det både hänt massor, samtidigt som ingenting. 
Jag är än en gång inlagd och vet inte när jag kommer hem, men jag borde bli utskriven på måndag eller tisdag. 
Idag ska jag på permission för att hoppträna, vilket jag även ska imorgon.
Mamma skulle egentligen följa med och titta, men hon ska jobba så det får bli en annan gång. Kanske redan imorgon?

Fräsh bild
I fredags fick jag en fin överraskning av Nelli igen. Bajs i vattenkoppen, HUR kan det vara så kul att retas med det någon gång i veckan?!
 
Nelli... Var ska man börja idag...? Hon var kaos i början av uteritten, men jag fick massa hjälp av Josefin, vilket gjorde att det gick bättre och bättre och även tips på hur jag ska jobba vidare. Fortsatte passet på banan, vilket gick bra, men både var nog lite väl trötta efter.. Hon var väldigt fin mot slutet i alla fall och det var ju det som var meningen. 

 
Hur mår jag idag då?
Just nu känns det lite som jag ska svimma om jag gör något.. Vet inte om det är för att jag åt sån kass lunch, drack EN HEL Celsius och red + gjorde stallet och allt sånt där.. Jag dricker inte Celsius i vanliga fall längre, men idag kände jag att det behövdes, men INTE en hel.. Hade tänkt en halv, men tydligen drack jag upp hela dumt nog. Fy.. Blir lite less på mig själv som inte låter bli den mängden koffein när jag vet att det inte är bra. Jag antar att jag tycker om känslan av att vara pigg och orka med allt som skall göras istället för att vara som en halv zombi. Av medicinen jag äter nu blir man dessutom väldigt trött, vilket är ännu en anledning till att jag vill bli lite piggare. Men fy vad "tragiskt" det är att jag inte kan låta bli trots att jag lovat mig själv så många gånger..
Nu börjar jag dock må lite bättre. Satte mig ner och åt lite choklad innan jag började skriva. Svimmade en gång på sjukhuset och fick höra att det troligen var blodsockrets fel, så jag fick några snabba knep till det. Skönt!
 
Ingenting putsades idag då allt tog längre tid än jag räknat med, så imorgon skall jag putsa under tiden Nelli står med K9 i svansen. Hoppas såååå mycket på att den ska bli ännu vitare nu. En process, men den är på g. 
Ikväll blir det pizza och jag ska se Palme - sista timmarna på tv4play har jag tänkt. Sånt intresserar mig