♦ Våga lita lite mer på människor - Jag är otroligt dålig på att lita på människor. Det tar ofta flera år innan jag gör det, och gör dem sedan ett litet litet "misstag" där jag anser att dem svikit mig det minsta så vänder jag ryggen till direkt. Jag vågar inte riktigt eller vad man ska säga. Väldigt tråkigt när någon gjort ALLT för mig men gör ett endaste litet halvt misstag och jag vänder direkt. 
 
♦ Sluta vara så skeptisk. - Jag tror i princip alla vill lura mig eller göra mig illa på något vis, och jag antar att denna punkt hör ihop med den ovanstående..
 
♦ Sluta skärma av. - Är jag trött eller liknande blir jag verkligen heeeelt avskärmad och antingen halvdöd eller suuuuperspeedad. Svinjobbigt om jag ex ska på jobb, vara i studion eller träffa någon. Måste ju kunna bete mig även då ;)
 
Vad bör du jobba på? Ta dig en tankeställare. Kommentera om du vill.
 
 

28 januari 2016

Torsdag

Min dagbok Nelli

 
Hejhopp!
Idag gick jag upp runt 7.45 för att göra stallet innan skolan. Släppte ut, fodrade, mockade och allt sånt där, för att sen gå in och duscha och fixa inför skolan och rulla av gården 08.50 för att sen gå i skolan mellan 09.45 och 14.00. Var på möta idag också vilket gick okej och åkte sen hem för att rida Nells och fixa det sista i stallet. 

Idag b l å s e r det. Minst sagt. Träden halvt ligger ner och bilen vinglar på vägen. Jag stod ett tag och övervägde om Nelli skulle få vila idag då hon antagligen skulle vara väldigt jobbig att rida, men bestämde mig sedan för att hoppa upp ändå. Nelli var stimmig som tusan, precis som jag trodde. Otroligt pigg och tog sig fram genom att trippa eller göra massa krumelurer i luften varvat med något pip. Efter ca halva passet blev hon däremot väldigt fin och rund i formen, vilket var precis det jag ville åt. Jag vet att jag nämnt det tidigare, men hon är faktiskt rätt styrd av vädret. Inte om jag skulle rida inomhus, men hon är ett sto som gärna kan ge regnet eller vinden en liten hörvel. Hon måste dock lära sig att det går bra att bli riden ändå, och jag tror hon förstod det idag. 
 
Efter senaste helgen för Lasse har jag fått tillbaka så himla mycket självförtroende. Jag "vet" att jag sitter kvar på henne trots sina små dumheter hon kan komma på ibland, och efter senaste uteritten stärktes det ännu mer. Hon bråkade de luxe, men jag tror båda börjar förstå vem som bestämmer vad. Skönt, och jag tror det kommer ta oss framåt. På tal om ingenting.. Jag tror Nelli kommer bli en grym tävlingshäst. Hon har viljan, tekniken (åtminstonde bak, fram ska tränas upp), och fightingspirit. Självklart har hon humör, men det har ni nog redan förstått, men det är det jag tror kommer bli en styrka för oss. Vi hade en träning som gick käpprätt åt skogen och jag trodde på fullaste allvar att jag skulle spy över hennes hals då jag var så trött i kroppen. Tjurig var hennes förnamn, men Josefin var väldigt noga med att fortsätta tills det inte fanns någon tendens till att stanna, vilket tog både mig och Nelli över en stor spärr. Sen dess har hon inte stannat en enda gång, och hon har inte ens haft en tanke på det. Jag tror på oss. 
 
Nu ska jag snart natta hästarna. Äntligen kan jag sätta på vattnet igen så vattenkopparna och spolspiltan funkar. När det varit så kallt har vi haft det av och gett dem i hinkar istället, men nu Ä N T L I G E N börjar hästlivet bli lite enklare. Wihii!