N E L L I S  J Ä K L A  S V A N S  Ä R  O M Ö J L I G ! ! ! ! 
Fy vad jag tvättar och tvättar och tvättar och tvättar och tvättar. Jag köper produkt efter produkt och testar alla möjliga metoder. Citrondiskmedel, olika silverschampon och silverbalsam, grönsåpa, galltvål, jodopax osv osv osv, men den blir inte vit. Idag blev den äntligen liiiite bättre, men ännu inte bra. Jag tror däremot jag kom på en eventuell lösning, men självklart gjorde jag det precis när vi skulle åka där ifrån igen. (Vi hade en tid att passa)
 
Nelli skrittades ut även idag och kändes jättefin. Imorgon får hon vila och sen börjar traven komma in i igångsättningen. Vi börjar kortare sträckor i skogen och ökar sedan succesivt blandat med vila och skritt. Det känns väldigt viktigt för mig att ta det lugnt och succesivt. Hellre en hållbar polle än en trasig som sattes igång för snabbt.
 
I övermorgon får jag se om min nya plan funkade med svansen.. Hmmm, hoppas!
 
 
 

30 juli 2016

Beginia

Beginia Min dagbok

(Vår sista start)
 
Jag kom precis på att jag troligtvis glömt berätta för er vad som hänt med Beginia? 
Jag hade henne i över ett år och tyckte om utmaningen med henne. Vissa dagar gick hon bra, medan hon andra gånger stängde ute en helt = hon var inte kontaktbar = Hon gjorde lite som hon ville. 
Från de första tävlingarna till de sista hade det hänt otroligt mycket. Vi hade inte längre dragkamp och jag satt inte och halvgrät av att jag tyckte det var obehagligt. Hon gick från stressad till lugn och från uteslutningar (på grund av mig) till fina rundor med ett ner. När jag bestämde mig för att köpa egen häst lämnades Beginia tillbaka. Jag hade båda någon vecka, men sen åkte hon neråt och hem till sin ägare. För inte allt för länge sedan såldes hon till en ung tjej i Tyskland eller Danmark (minns inte) där hon verkar ha det hur bra som helst! Här kommer någon bild på dem ihop
 

 
Nelli Pelli Nells. Fy vad hon känns fräsch nu. Hon skrittas igång ute i både samlad och längre form, vilket funkar hur bra som helts. Ärligt talat tror jag aldrig hon varit så fin som hon är nu. Hon tar bra stöd på bettet, flyttar bättre för sjänkeln, tar övergångar bra och är lugn och harmonisk. Tanken är att vi skrittar hela denna vecka och börjar sedan lägga in små kortare travstunder, och med korta menar jag korta. Kvalité framför kvantitet och framför allt det säkra före det osäkra. Sätta igång för snabbt vill jag INTE då det oftast kommer betyda att det kommer ta ännu längre tid, då man måste börja om på ruta ett igen (oftast). 

Mission imposible fortsätter med Nellis svans. Jag börjar fundera på om det verkligen är omöjligt att få svansen vit efter alla dessa försök med tvåhundra olika metoder. D e t   g å r   i n t e ! ! ! Suuuperirriterande. Framförallt för mig som är lite (ganska) pedant. Allt ska vara snyggt, prydligt och städat. 
 
Btw, jag köpte en KL fleece här om dagen. Begagnad från hästnet för 400kr. Jag älskar verkligen hästnet. Man kan fynda sååå mycket fin utrustning för en billigare peng. Armarna var lite stora dock, men det är nog bara en fördel till när det börjar bli lite kallare. Jag hade egentligen velat ha en marinblå med klarblå armbågslappar, men denna duger bra den med ;) Det är skönt att jag äntligen köpt en fleece igen efter att de klippte upp min när jag spräkte mjälten...
 
Händer det något kul idag? Jag ska till stallet i alla fall, men mer än så blir det nog inte.