Inlägget jag skrev igår visade sig bli ett inlägg som spred sig snabbt. Tusentals människor har läst det, delat det och kommenterat. TACK! Att just DU sprider det vidare gör att ännu en till läser inlägget, vilket är precis det som är meningen. Inlägget behövs, och det behövs för många.
Killen från klassen lämnade en kommentar där han sa "Lugn nu Karro, när du frågade "vad hade du sagt till en tjej som hade legat med lika många?" då svarade jag "precis samma sak, med andra ord king!" Men detta kanske du inte minns? Inlägget hade ju inte blivit lika bra med sanningen ;)", haha, jag skrattar seriöst åt det. Är det någon med kass kvinnosyn så är det denna herre, och är det något som inte är sant så är det att han svarade "precis samma sak, med andra ord king". Haha, som sagt, jag skrattar åt det. Hela klassen skulle kunna ställa sig på rad och säga exakt vad killen svarade och något positivt om tjejerna var det då inte. Små små onödiga kommentarer kommer ofta ur vissa människors mun som är riktigt "fint förtryck" mot kvinnor. Exempelvis "Gud skapade Eva för att tillfredsställa Adam", "gå tillbaka till köket där du hör hemma" osv. - URSÄKTA? Vad sa du nu? 
Seriöst, kom inte och säg att kvinnor är mindre värda än män. Säg inte att kvinnor inte förtjänar lika hög lön som män och kom för fan inte med dina dumma argumentationer. Kvinnor, män, mörkhyade, kritvita, mellanbruna, blonda, svarthåriga, rödhåriga, albino, what ever, ALLA är lika mycket värda! Eller nja... Jag kanske tar tillbaka det där. Mördare, våldtäcksmän, misshandlare osv osv, ni är nog fasen lite mindre värda, MEN det är BARA på grund av deras val. Skadar man medvetet någon annan är det dags att tänka om regält. Fyfan. 
 
Fortsätt sprida och dela! I love you!
 
 
För några månader sedan hade jag en redovisning för klassen gällande kvinnor vs män i filmbranschen. Ett exempel var hur många Bond-brudar vs killar det var i filmerna. Det var ca 3 män, och ca 50-60 utbytbara kvinnor (om jag inte minns helt fel) som bara var till för en kort romans med Bond, MEN de var utbytbara. När jag berättade hur många Bond-män det fanns satt klassen tyst och stilla på sina platser, men när jag berättade hur många kvinnor det fanns, alltså hur många Bond legat med utbrast en kille "Vilken jävla king!", varav jag svaraede "Det är precis så sammhället ser på det också. Hade det varit tvärt om hade kvinnan blivit kallad för exempelvis hora, slampa. luder osv osv.". Problemet ligger inte i att en stackars kille med otroligt skev kvinnosyn satt i klassrummet, för problemet är så mycket större än så. Problemet ligger hos ALLA med skev kvinnosyn, för detta handlar inte om EN. 
 
Kan du berätta för mig när en kvinna ligger lagom mycket? Är det när hon legat med en kille? Eller kanske med 40? Nej.. Så är det inte. När en kvinna legat med en, två, tre, fyra eller fem män så har kvinnan i vissas ögon legat alldeles för lite, men när man legat med 6 personer har man helt plötsligt legat med för många. Andra anser att tjejer ska vara oskuld och ytterst få bryr sig inte ett dugg om hur mycket eller lite en kvinna legat, ER gillar jag, trots att ni är i minoritet! 
 
Men hörrni.. VEM har rätten att över huvud taget uttrycka sig om någon annans val? Vem har rätten att uttrycka sig om en kvinnas klädstil och VEM har rätten att kalla någon HORA, SLAMPA, LUDER, ÄCKEL eller något annat så kallat skälsord på grund av hur många personen legat med? Vem har ens rätten att säga så över huvud taget?
Jag är ärligt talat fruktansvärt trött på att höra killars dumma, idiotiska och vidriga kommentarer. Jag är fruktansvärt trött på vissas kvinnosyn generellt och jag är fruktansvärt trött på den vidriga ojämnställdheten som ännu lever kvar inom så många områden. Det är dags att tillsammans försöka få dessa killar, och även tjejer, att ändra åsikt. Det är dags att sätta ner foten och säga ifrån, för DU har ALL rätt att göra det!
Vissa kommer argumentera emot mig och säga "Vadå, alla har yttrandefrihet, så vi får kalla kvinnor vad vi vill", men vet ni.. Det är inte sant! Grundlagen skrevs för att alla ska ha rätt att yttra sig, JA. Men den skrevs inte för att människor på något vis ska kunna kränka andra hejvilt. Grundlagen är BRA, men den är ingen lag man kan glida runt på om man kränker någon och så är det bara. punkt. Är inte världen konstig? Män våldtar oss kvinnor till höger och vänster. De skyller på att vi går lättklädda och att vi bjuder in till sexuella handlingar, samtidigt som de vill ha oss "rena" och oskuld. Hur kan lesbiska kvinnor hantera dessa situationer när de, precis som de flesta män attraheras av kvinnor? Vad är skillnaden?
 
Är det något som får en kvinna att känna sig riktigt smutsig och äcklig så är det efter sexuella övergrepp. De utsatta kvinnorna gråter sig till sömns, drömmer mardrömmar varje natt, vaknar av sina egna skrik eller att de kastat sig av och bort från sängen och inte nog med det, utan de vågar inte gå ut. Spåren sätter sig så djupt in i själen man kan komma. Många utvecklar självskadebeteenden, fastnar i olika missbruk och måste läggas in på psykiskiatriska heldygnsvården för vård dygnet runt i flera dagar, veckor och månader. Kvinnornas liv raserar och förstörs, medan männen går iväg med ett vidrigt smile på läpparna i det vidriga nöjda ansiktet. Fyfan säger jag bara. Fyfan. HUR kan någon utsätta en annan människa för sådan fruktansvärd både fysisk och psykisk smärta? HUR kan någon vilja förstöra någons liv så otroligt mycket bara för att få en kort egen njutning. Kvinnans liv är förstört för ALL FRAMTID, men männen fortsätter sina övergrepp för sin lilla lilla njutning. Ett liv blir lite bättre i ca 20min, medan den andres förstörs för all framtid. Svart på vitt. Som dag och natt. 
 
Är det någonting jag kommer kämpa för i all framtid så är det oss kvinnor. Jag hatar inte män som har sunda värderingar och tänker, i mina ögon "rätt", lika väl som jag avskyr kvinnor som inte tänker "rätt". Det handlar inte enbart om män vs kvinnor, utan debatten är mycket större än så. Det handlar om värderingar och handlingar, oavsett kön. Jag hatar män och kvinnor som på något vis skadar någon annan, fysiskt eller psykiskt. Jag hatar de som våldtar och jag hatar de som kallar kvinnor för slampa om hon haft samlag med 10 pers, men säger att det är för lite att ha samlag med 9. Jag hatar de vridna värderingar som finns i världen och jag hatar vidriga kommentarer och blickar. Det jag däremot älskar är DIG som STÅR UPP för sunda värderingar. Jag älskar DIG som vågar sätta ner foten när du tycker att något är fel och jag älskar DIG som inte bryr sig ett dugg om Beata eller Albert legat med 3 eller 30. Hur många vi legat med spelar ingen som helst roll. Du skriver inte på ditt CV "Hej! Jag heter Klara och är 27 år. Jag har studerat ekonomi på handels och har legat med 20 personer. Min starka sida är balansräkning.......", utan det är ENBART för personen i fråga. Det är ditt, hennes och hans privatliv som ingen annan än du har något att göra med om du inte vill delge detta själv, men ärligt talat, vad spelar det för roll? 
 
Jag säger som Penny Schulman "Tjejer är bäst", men jag säger också att killar är bäst. Kön spelar ingen roll, utan det är vad vi har innanför pannbenet som spelar roll. Är du kvinna eller man och förtrycker någon - tänk om. Är du man eller kvinna och lyfter dina medmänniskor så är du grym. Som sagt.. Könet spelar ingen roll. Men hörrni.. Min fråga återstår.. "När ligger kvinnor lagom?"
 
Nellsan fick trava en sväng i skogen idag, vilket gick sååå bra! Idag bytte jag tillbaka till tvådelat bett igen, och holymoly vad fin hon var! Hon trivdes som fisken i vattnet, vilket kändes väldigt bra! Jag ångrar dock inte valet av bettbyte några dagar. Denna gången är det tvådelade lite lite tunnare, och jag tror hon gillade detta bättre, men jag vet inte säkert såklart. 

Nelli var lika taggad som vanligt på den skogsvägen jag valde idag. Haha, hon är så söt när hon taggar till, samtidigt som det är rätt drygt då jag måste skritta så mycket mer än om hon bara hade coolat ner lite. Regel nr 1, öka inte gångart om hästen inte är avslappnad. Jag kom även att tänka på att Nelli inte ställt sig på hur många veckor som helst nu, vilket är såååå skönt! Förut reds hon ju alltid ut med graman just för att hon ställde sig på bakbenen, men inte längre. Det värsta hon gör nu är att krulla ihop kroppen, dra huvudet mellan benen och ruska på det samtidigt som hon gör ett näst intill omärkbart "skutt".Ingenting allvarligt och ingenting läskigt, utan bara ett sött utlopp över sin lycka och energi. Juste.. Hon frustar jättemycket också, haha! 

När hon sedan stod och åt mat kom jag att tänka på hur fantastisk relation vi har med dessa djur. Tänk att djur på flera hundra kilo har ett sådant samspel med oss på en tiondel av deras vikt. Tänk att vi faktiskt rider på dem, hoppar med dem och fightas på banan ihop. Tänk efter.. Det är fantastiskt! Uppskatta din häst lite extra och pyssla om den någon minut till för att komma ännu närmre eller bara ha en mysig stund! Nelli är otroligt kelig av sig, men sååå skeptisk och rädd. Jag råkade vifta till med schabraket, varav hon får panik. Hon är så fruktansvärt rädd om sitt huvud. Att borsta och kela går bra, men gör man en hastig rörelse blir hon rädd. Fina Nells, om du bara visste hur mycket du betyder för mig och hur glad jag är att jag har dig som min alldeles egna häst och vän. Jag vet att du märker av viss kärlek till dig, men märker du all? Jag vet att du skulle kunna stå i timmar med huvudet i min famn. Du är bäst!

Vet ni vad jag funderat på för övrigt...? Om hästar förstår vad våra pussar är?! Izabell och Beginia tvekar jag på om de visste, men Nelli känns så annorlunda. Hon njuter verkligen när man står och pussar henne. Haha, jag undrar verkligen om hon förstår! 
 
 
När stallet var klart åkte jag hem och städade huset. Dammsög, dammade, moppade, gjorde rent  hela badrummet (toa, kranar, badkar etc), fixade disken och bäddade rent min säng. Skönt att ha ett rent hus igen! Jag om någon AVSKYR när det är stökigt och skitigt! Mina "skönhetsflaskor" (ex parfym, bodylotion, hårprodukter) står symetriskt på en hylla över sängen, med en liten vridning in mot mitten. Mina kläder hänger i färgordning i garderoben och sängen är alltid bäddad, lika väl som att mina skor alltid står "prydligt" uppställt i en rad innanför dörren. Jag avskyr när det ligger hårstrån på golvet och om någon flyttat på något som förstör ordningen. Rent och snyggt ska det va!
 
Imorgon jobbar jag min första dag på jobbet, eller går på inlärning. Jag jobbar 8-11 och 19-21 både imorgon och på onsdag då jag ska lära mig kassan, och sedan drar ordinarie arbetstider igång. Det ska bli skönt att äntligen kunna tjäna lite egna pengar igen, utöver musiken som är så oregelbunden. 
Nu måste jag sova så jag kommer upp i tid imorgon! 
Godnatt!