Nelli har de senaste dagarna fått komma ut i skogen där hon fått busa, samtidigt som hon har samma krav på sig som vid ridning på banan. Grundridningen ska sitta även ute, vilket är bra stöd, vara framme för skänkeln, gå att ställa och böja, flytta för skänkeln, ta övergångar och tempoväxlingar, helt enkelt vara med. Självklart får hon busa med sina bockningar och sparkar av glädje, det är helt okej och jag blir väldigt glad över att se henne så glad! Jag har verkligen jobbat för att få henne mjuk, även om vi "bara ridit ut" och idag vill jag lova att det visade ett resultat som hette duga. 
 
Dagens pass avverkades i ridhuset ihop med Thea och hennes häst. (Thea är min granne som även har häst i samma stall som mig, så henne lär ni kanske höra att jag ridit med ibland. Hon går i 7an för er som undrar det också). Nelli var verkligen såååååååå fin! Allt satte och saker vi aldrig tidigare gjort eller testat satt där. Hon jobbades som vanligt mycket på olika sätt som ska få henne mjuk och fin. Ställa åt olika håll både på rakt och böjt spår, serpentiner, volter, flytta bakdelen åt båda hållen, skänkelvikningar och även... eeehm, vad sjutton heter det nu då....? Aja, framdelen går i alla fall innanför spåret i galopp (KOMMENTERA!!) och hon gjorde allt med bravur. 9 av 10p på detta pass. Wow, det är så fantastiskt när man märker skillnad från vecka till vecka, och kanske till och med från pass till pass. Jag hade förväntat mig en betydligt stelare häst då jag tänkte att jag inte kommit åt henne lika bra ute i skogen, men nope. Hon var F A N T A S T I S K T  F I N ! Åh, fina Nells! Och lite cred till mig själv också, det är ju trots allt ett samspel mellan ryttare och häst. Nu hoppas jag på att jag kan hålla mig frisk och stark så vi är redo inför nästa tävlingssäsong. De målen som var satta till det här året får istället bli mål för nästa. Men hörrni... Först måste jag faktiskt ta det där jäkla BE körkortet. Jag tar nog tag i det imorgon, för ta det ska jag. INNAN nästa säsong. Jag SKA kunna ta mig själv, and thats it! 

Ni som har BE, använde ni boken man kan köpa eller pluggade ni via någon hemsida? Jag pluggade mitt B kort på internet, vilket funkade såååå mycket bättre för mig än med en bok. Jag pluggade 1,5v och klarade sen provet, så ett sådant upplägg skulle vara skönt. Någon som har tips?