Hej! Tröttisen här! Hur har ni det? 
Jag har det bra, men som ni antagligen förstod är jag lite trött både i mig själv och i kroppen. Har träningsvärk efter gymmet och är sömning, men det känns ändå bra! 
Dessa dagar har jag ansvar för hela stallet själv. Anna och Josefin är iväg för att titta på en av deras hästar nere i skåne och jag är kvar på gården. Det är egentligen inte så mycket att göra, men det känns som betydligt mer i och med att det är mer än vad jag vanligtvis gör. Nelli står ju ute även på natten så för henne är det ingen mockning eller fodring eller något, utan fodringen sköter Anna medan jag ger henne kraft efter ridning. Nu är det två boxar att mocka för hingstarna, in och utsläpp med dem, fodra andra hästar och se till att alla mår bra! 
 
Emmerton (Emil)
Just det här med att kolla till hästarna gillar jag verkligen. Jag älskar att stå och prata med dem på deras språk, att stå och klappa och klia och bara titta på dem. Det var så oerhört fint igår när jag skulle kolla till ena hagen. Där står tre ston med varsitt föl, i en stor hage med öppna marker omkring. En åt från balen, två av fölungarna lekte lite längre bort och en stod vid vattnet och drack. Det var så himla fridfullt och fint för ögat. Idag låg två av fölen ner och sov medan den tredje kom fram ihop med sin mamma. Så fint! Hingstarna är också trevliga och Emmerton speciellt gillar, nej, ÄLSKAR att bli kliad och hos Nelli och hennes kompis möts man av en liten muttring som betyder "Hej!" och båda kommer fram och vill prata. Vi har verkligen att göra med så oerhört fina djur och jag är så tacksam att jag har dem. Hur mycket utvecklas vi inte av dessa djur? 
 
Beanie M.M
 
Nu när jag är själv är det mycket ansvar. Alla hästar ska må bra, få foder rätta tider, rätt mängd, alla ska ha vatten, hingstarna ska in och ja, allt ska vara bra helt enkelt. Kommer det något problem ska man kunna lösa det antingen själv eller med hjälp av andra och det växer man i. Man växer av ansvar, men det ska vara rätt. Ingen ska ta på sig mer ansvar än vad den klarar av, för då kan det istället bli motsatt effekt och att man drar ner sig själv istället för upp. 
Vi lär oss mycket kroppspråk också, för hur hade det sett ut om vi gick små och försynta emot en häst som man vill ska backa? Då går man snarare in i hästen än att den flyttar på sig, utan vi måste sträcka på oss och gå emot med pondus. Lika väl som man ska kunna få tag i en försynt häst, då måste man istället kanske sätta sig på huk och vänta på att hästen kommer fram, eller ta sig långsamt framåt med några steg, sen vänta, sen några steg till, sen vänta, ja, ni vet säkert? Kroppspråket och pondusen är såå viktig, men det är ödmjukhet också. Det är verkligen häftigt vad vi kan göra med vårt kroppsspråk, tycker du inte det? Lika så när vi rider. Tänk att hästen går framåt av ett litet klick med tungan. HUR SJUKT är inte det egentligen??? Eller att den flyttar bakdelen om vi flyttar vår skänkel lite? Grymt coolt!
 
Ikväll ska jag tillbaka till stallet för att rida, fodra och ta in hingstarna, samt fixa inför imorgon bitti. 
Nä, nu ska jag sluta babbla och slappa lite i sängen med min Nocco! Började se på "All in - Den bevingande hästen" förut och det är inte omöjligt att jag fortsätter kolla på det.. Hehe
Ha det bra så ses vi snart igen!
 

27 augusti 2017

Full dag

Min dagbok

First up var jag i studion för att arbeta med USA låten. Det blir lite halvjobbigt när det skiljer så många timmar i tid mellan oss. De är vakna när vi sover och tvärt om.. Så förhoppningsvis får vi mer respons under natten. 
 
Efter studion var jag hemma en liten stund under spöregnet och när det väl blev uppehåll skyndade jag mig iväg till stallet. Nellis ben var väldigt mycket bättre idag, så hon fick gå en sväng på banan. Inte hårt, men mycket fokus på att hon ska vara mellan hand och skänkel vilket är otroligt svårt, samtidigt som det är busenkelt, men svårt.. Hon var i alla fall fin och jag tycker det går framåt. Nu i början är det kortare perioder som gäller, vilket jag är väldigt dålig på. Jag rider gärna på ett vis länge tills det känns bra, istället för att ha korta intervaller eller vad man ska säga. Exempelvis ställer jag henne utåt och inåt för länge och bör istället göra detsamma fast kortare period och ofta istället för länge och sällan om ni förstår? Tänkte mycket på min sits och vad tränaren sa till mig. Förhoppningsvis ser han förbättring till nästa gång. Jag märker det redan trots att det är sååå mycket kvar. MEN vi är på god väg och övning ger färdighet. 
 
Så fort jag kom hem bytte jag om för att åka till gymmet med en kompis. För min del blev det ganska lugnt. Vågar inte träna för hårt då jag måste kunna rida klokt inför tävlingen i helgen. 
Jag lämnade huset kl 9 imorse och kom hem ca 21.30 för att hoppa i duschen och nu har jag satt på EM-finalen och tänkte äta en propud, nomsinomsi! 

Full dag, men det har varit skönt! Hade gärna sprungit en sväng också, men det får bli en annan dag. 
Imorgon har jag möta kl 11, sen är dagen fri. Troligtvis har jag stallet från och med imorgon och ett par dagar framåt, så då blir det mockning, in och utsläpp, fodring, packa hö och ja, ni vet allt sådant där! Det är dock bara två hästar som står inne, men fler att sköta om. Tänk att denna sport är en livsstil. Det ÄR v a r j e d a g, no matter what, men visst är det häftigt? Tänk en gång extra på ridsporten. Tänk hur stora djuren faktiskt är, och hur de kan lyssna på så små små hjälper som ett klick med tungan eller att förflytta skänkeln 3cm. Sjukt, men såå häftigt!
 
 
 
Lång eller Kort
- Förut hatade jag att vara kort, men jag trivs superbra med det nu! Kan inte komma på en endaste nackdel med det faktiskt. Tror de som har komplex över att de är för långa har det jobbigare. Man vill ha en kille som är längre, man vill kunna ha klackar utan att bli 185 osv. 
 
Nocco eller Celsius
- Förut drack jag BARA Celsius. Jag avskydde faktiskt Nocco och skulle aldrig ens komma på tanken att köpa en, men nu är det tvärt om.. Min favorit hos Celsius var Jordgubb/Kiwi, men den utgick ur sortimentet och då gled jag över på Nocco. Köpte 24st för över 400kr i förrågr...... Usch
 
Ponny eller Storhäst
- Behöver jag ens svara..? Ponny kan vara kul om någon behöver hjälp, annars är det storhäst som gäller
 
Rosa eller Röd
- I alla fall till mig. Tycker rött är så jäääkla snyggt på andra, ex en knallröd klänning eller ett knallrött schabrak, men till mig.. Naah
 
Musik eller ridsport
- Kan inte riktigt välja.. Jag satsar ju på musiken mer än vad jag satsar på ridningen, så ridsporten kommer vara mer en hobby och att musiken sedan blir mitt jobb. I wish!