Karolina Westberg

Hard workwork
 
Efter träningen för Micke har jag tänkt mycket på vad han sa till mig och ändrat ridningen för att kunna ta oss dit han (eller VI) ville. Jag har suttit nu och bromsat Nelli i traven för att få "rätt" rytm, men ack så fel jag ridit. Det första som hände på träningen för Micke var att vi alla skulle rida framåt, framåt, framåt. Han påminnde ofta om att vänsterbogen flöt ut i höger varv, vilket jag själv aldrig tänkt på förrän då. Det bästa med just träningar är ju att det tar en framåt och jag satt en stund idag och funderade på varför jag inte tränat mer tills jag kom på alla anledningar, ex att jag legat inne fler veckor än vad jag varit hemma och det har varit svårt för mig att hålla Nelli igång. Nu känns det däremot som vi kommer utvecklas betydligt snabbare. Bogen passas, hon får mer skänkel vilket i sin tur leder till att hon går fram till handen på ett annat vis. SJÄLVKLART är det lite jobbigare i höger varv, men bara de två senaste dagarna har gett resultat!
Idag värmde jag upp i alla gångarter och lätt sits för att sen ge henne en skrittpaus. Efter det las mina stigbyglar upp framför sadeln och arbetet började. Ryggen jobbade som tusan under uppvärmningen och benen och magen fick jobba efter att stigbyglarna las upp. Än en gång - högervarvet är svårare, men det går framåt! Efter att ha jobbat i alla gångarter fick hon ytterligare en skrittpaus på långa tyglar för att sedan travas av. 
Även om vi inte hunnit med så många pass sedan träningen så har det ändå gett stora resultat (enligt mig själv). Jag har kommit på mig själv om hur jag faktiskt rider och börjat ta tag mer i det. "Rid som om det vore första gången" har jag börjat tänka, just för att jag rider bäst första gången då jag vill bevisa för både andra och mig själv att jag gör det bra. Jag ska liksom inte bara sitta där på Nelli, utan jag ska RIDA henne, det är skillnad. STOR skillnad.
 
Imorgon ska jag på möte 10-11 i Visby, sedan träffa en kompis under en timme, ev göra fler ärenden på stan och sedan åka hem. På kvällen vankas träning för Josefin, vilket känns bra! Jag tänker kriga mig framåt nu - jag missade ju faktiskt hela förra året. 
Nu ska jag fixa mig för natten, men först lite mag-övningar. Jag har ju faktiskt införskaffat mig en yoga-matta för hela 10kr. NEJ, jag kör inte yoga, men HUR GRYMT SKÖNT kommer det inte vara att göra ex plankan och situps och sådant på den? Så slipper man glida omkring på golvet tänkte jag