Karolina Westberg

Styrketräning

ÄNTLIGEN satt jag foten i stigbygeln och hoppade upp i sadeln igen efter tre dagars vila. Tanken var från början att hon skulle vila sön-mån men hon fick stå även i lördags. Igår jobbade jag konstant med låten och kom hem sent. Jag klev upp ur sängen klockan 7 på morgonen för att först vara på möte, sedan jobba med låten och sedan hade jag en radiointervju som ni såg i förra inlägget. Mamma gjorde stallet så jag kunde tacka ja till intervjun vilket blev direktsändning i radio, samt ett klipp på Radio Gotlands FB. 
 
Idag skrittade jag fram en pigg häst med energi som bubblade ut ur hennes öron. Skritten gick snabbt i början vill jag lova, vilket det även gjorde vid första avsaktningen från trav till skritt. "MEN HALLÅ! VAR INTE SÅ TRÅKIIIIIG, JAG VILL JOBBA JUUUU!", halt efter halt lugnade sedan ner henne och hon kunde börja jobba i skritten igen som för övrigt tog ganska lång tid idag. Efter tre vilodagar inleds passet lite stelt och mycket lösgörande blir det. Många volter både inåt, rak och utåtställd, men även på rakt spår såklart. Traven satte hon relativt snabbt där det nogranna arbetet i skritten säkerligen vägde in tungt. Varje gångart ska funka innan man går vidare på nästa. Regel nr 1 som jag tidigare varit hemskt dålig på att följa. Jag behövde däremot sitta ner ganska mycket för att få henne mindre springig och istället kunna använda energin på "rätt sätt".  
I galoppen fick hon verkligen styrketräna vill jag lova. Än en gång - Volter inåtställd, rakställd och utåtställd. Hon fick jobba serpentiner med liten volt i varje båge där hon verkligen fick sätta sig på bakbenen, runda skänkeln och byta galopp innan nästa serpentin. Hon jobbade så OTROLIGT bra och det märktes att hon tyckte det var riktigt riktigt skönt att få jobba igen.  
 
Hur red jag då? Jag tänkte mycket på min hand och mina tygeltag. När jag sett hur jag rider på film ser jag många brister jag kan förbättra. Däribland min hand och att jag ska räta upp mig mer i traven. Båda delarna tycker jag däremot går bättre och bättre. Min sits och ridning generellt var bättre idag än många andra gånger vilket såklart ger resultat. Jag är väldigt glad över det här passet!

I helgen är det hoppträningar för ny tränare igen, så planen denna vecka är ganska "viktig" eller "bestämd" - Jag vet vad jag ska göra de olika dagarna och lär inte ändra det om inte något spec händer, men det kan jag lägga upp i ett annat inlägg.