Karolina Westberg

Nelli de senaste dagarna
 
Hm, det var länge sedan jag skrev någonting om hur Nelli har blivit riden, så jag minns knappt vad som finns att säga.. 

Idag gick hon ett pass ute i skogen och var förvånandsvärt fin faktiskt. Hon trampade på bra i alla gångarter och skummade i munnen. Hon fick galoppera och trava lite (ca ett varv i varje varv(haha??)) i hööögt gräs för att trampa igenom ordentligt, vilket hon sköte fint. Älskar att känna hur hela kroppen verkligen arbetas igenom på ett sådant vis. Underlaget i övrigt var varierat. En del är lite hårdare, annan helt perfekt, lite gräs och lite asfalt, så allt möjligt som sagt, och det är ju då det blir sunt. Att nöta på ett och samma underlag är ingen höjdare.. 
 
De tidigare dagarna har hon fått jobba lite på en åker och igår reds hon på banan. Hon var väldigt mycket häst dagarna jag red på åkern, mer än någonsin, så jag bytte faktiskt bett från det tvådelade till det tredelade med kopparringar på som hon gick mycket bättre på, så för tillfället rids hon på det vilket även var det hon tävlades på sist.
 
Tidigare har hon knappt vågat ta stöd alls, så nu när jag till och med måste "bettsla upp" känns det faktiskt bra. Ett tredelat är inga skarpa grejer, så jag känner mig tillfreds med bytet, sen är ju alla bett olika på alla. Ett "milt" bett kan vara skarpt på Berit och milt på Berta om ni förstår? Det finns liksom inget som säger "det där är skarpt, det ska man inte ha, hejdå" eller liknande. Alla är olika individer och trivs på olika bett, punkt. 
 
Annars är det ingenting nytt kring henne. 
Jag red henne tidigare idag än vad jag vanligtvis gör om jag får bestämma tid själv. Jag är en kvällsmänniska och presterar bäst på kvällar, så jag brukar oftast ta tag i saker då, men idag ville min morbrors tjej se Nelli, så jag red bort till dem så de fick träffa henne. Red sedan ut som sagt och när jag kom tillbaka blev hon stretchad, matad, insmord med solkräm och jag fick lädret putsat. ÄLSKAR när det är nyputsat. Man sätter foten i stigbygeln, svänger över med benet och sitter som en SMÄCK. Love it!!

Nä.. Nog om det! Nu ska jag fortsätta plugga körkort och kanske göra lite vitlöksbröd i ugn? Det är LÄTT min favorit just nu! Vitlöksbröd eller veg filé med potatissallad. Ljuger inte om jag säger att det är det enda jag äter just nu.. Wtf?! Jaja, varför äta varierat när man kan äta ovarierat? ;) 
 
#1 - Mikaela

Vilken fin bild :)

Svar: Tack! <3 <3
Karolina Westberg

#2 - Karin

Hej jätte fin blogg och jätte söt häst <3

Svar: Åh, tack och detsamma finis! <3
Karolina Westberg