Karolina Westberg

Rump-chock i ridhuset
 
JA, ni läste rätt och JA, det är jag på bilden. 

Idag  stod träning för Josefin på mitt schema som började kl 19. Banan var uppbygd med en bom per kvartal på en volt, samt ett ensamstående räcke. Räcket skritthoppades och volten skulle jag rida på både i trav och galopp, där fokus lite mer på galoppen. 
De senaste dagarna har jag inte alls fått igenom henne som jag velat. Kanske har det berott på att jag sakta men säkert ramlat tillbaka till mitt gamla/vanliga ridsätt och tappat det jag faktiskt börjat bygga upp. Smäll på fingrarna från mig själv. Vi tillängade därför en stund åt att jag skulle komma in i galoppen utan att bromsa och med tummarna uppåt, MEN det går inte att hålla??? Tänker jag på det ena, glömmer jag det andra, tänker jag på det tredje glömmer jag det första, eller sjunde, eller samma sak bara några meter längre fram. Det går inte in i motoriken att ha tummarna uppåt, eller slappna av sådär jag ska göra och det är så frustrerande! Oerhört frustrerande! 
Jag tycker personligen att jag ofta blir bra på det jag gör, men ridningen... Fan, där ligger jag kärft till... Hur svårt ska det vara att ändra egnetligen?? 
Däremot förstår jag ju varför det tar dit, och varför det tar tid NU. Jag har ridit på ett visst sätt så många dagar, veckor och år, det bör inte gå att ändra över en natt, att helt plötsligt rida fullständigt annorlunda och kunna hålla det en längre period. Det sitter för hårt i en redan. 

What ever, nog om det.. Känns som det är det enda jag skriver just nu.. 
I vilket fall... 
När jag red kände jag fram mot slutet att det kändes blött på något vis, så när jag skrittade av tog jag handen bak för att känna vad sjutton det var, OCH MÄRKER ATT MINA BYXOR SPRÄCKTS TOTALT!!?!?!??!?!?!?! 
SEEEEE PÅ DEM??????????? 
Vi fick oss ett gott skratt i alla fall ;)

Nu ska jag försöka varva ner för att sedan sova
Imorgon fortsätter jag plugga körkort, eventuellt lägga upp film från dagen och sedan träna för Josefin igen då jag som sagt inte fått igenom henne de senaste dagarna och framför allt inte i högern. Jag jobbade såååå mycket med det ett tag, vilket helt klart gav resultat, men nu har vi kommit tillbaka lite igen i att det är svårare. Som sagt... Jag behöver hjälp!
 
#1 - Anonym

Jag har oxå haft svårt med tummarna men det blev bättre när jag började rida dressyr. Att sitta ner i traven gjorde det lättare att sitta med tummarna uppåt. Kanske något du kan testa!

Svar: Åh, ja, tack för tipset! Jag har pisken mellan händerna ibland, men det är sååå jobbigt. Men övning ger färdighet I guess
Karolina Westberg

#2 - Anonym

Ja, rider man med spö så är det svårare att hålla händerna rätt. Tycker jag i alla fall. Då blir det mer automatiskt att man vrider händerna för att spöt liksom ska få plats. Kanske måste du inte rida med spöt varje gång?!