19 november 2017

Mina pluggtips

Min dagbok

 
(bild från instagram, därav dålig kvalité - karolina.westberg)
Just nu, som ni säkert redan vet, är jag inne i en period där jag pluggar till mitt kommande körkort, alltså BE (Tungt släp) och jag tackar mig själv för att veta hur jag enklast lär mig själv allt jag behöver veta, att jag tog reda på det under min skoltid och att det fortfarande fungerar. 

I skolan är det viktigaste lärarna kan lära oss - hur vi på bästa sätt lär oss. Alltså lär dem ut hur vi ska lära oss själva, förstår ni? Det viktigaste är inte att veta alla exakta decimaler för pi, utan kanske att lära oss HUR vi ska lära oss alla decimaler. 
 
För mig funkar detta bäst: 
♦ Repitirion i skrift - Jag behöver skriva för att komma ihåg och får med hjälp av skrivandet ett bildminne över det jag skrivit

♦ Studera intensivt en period för att sedan ta en rast eller sluta helt. Det hjälper inte att sitta dygnet runt med näst intill samma frågor, om och om igen. Det blir bara gröt och man rör ihop saker istället för att komma ihåg och det gäller nog det mesta. Hur länge kan man puscha och pressa sig själv? Hur länge kan man puscha eller prässa hästen, laget i bandy, ja, ni förstår nog! Det går till en viss gräns tills man tippar över, och den gränsen är bra att hitta oavsett vad man ska göra. Sen ska allt självklart vara varierat också. Lugnt ena dagen och pressat dag 3
 
♦ Jag behöver även läsa och anteckna mycket. Film funkar inte riktigt lika bra för mig

Just nu är det nog inte så mycket mer som hjälper mig. Jag pluggar teorin nu och fixar körningen senare då man har ett helt år på sig från dagen man klarar sin uppskrivning. Jag är däremot sjukt nervös. Tänk om jag inte klarar det!! Visst är det bara att försöka igen, men ändå. Ni förstår säkert? Man vill ju lyckas!

Nu ska jag plugga vidare! Var inte i stallet idag så jag kunde plugga då det ändå inte är någonting annat att fixa än att Nelli ska ridas, så ja, det blir imorgon istället!
 

18 november 2017

Lördag

Min dagbok


God förmiddag! 
Hur har ni det?
Jag har det bra och är för tillfället i sängen, vilket jag varit sedan jag vaknade runt 9. Har kollat lite bilder från den nya kameran och även kollat lite på YT. Kameran åker nog med även idag för att lära mig den lite bättre. 

Utöver det ska jag till stallet och rida. Det är helg så jag har ingen box att mocka eller fixa då de som har jourhelgen gör det. Superskönt! Ska dock ändå dit och rida som sagt för att sedan bege mig hemåt igen och byta till vinterdäck. Ikväll kommer även vänner till familjen hit för att bjuda på taco-buffé, nomnomnom! Jag hoppas jag hinner plugga lite körkort också, men det får vi se!

Nä.. Nu ska jag sminka mig och åka iväg!
Vi hörs senare!