Nu börjar 2017 lida mot sitt slut och än en gång kommer frågan kring VG1-märkta hjälmar äga rum. Vilka kommer vara godkända och vilka kommer inte? Kommer VG1 märkning vara ett krav för att få tävla och hur många nya hjälmar kommer då att beställas? Kommer det bli köp-kaos med många veckors leveranstid eller hur kommer det bli?

Jag kan ta det här med VG1 märkning lite kort.
Som jag har förstått det har frågan tagits upp tidigare. En motionen skickades till EU-komissionen kring där ett förslag om att VG1-märkta ridhjälmar skulle bli ett krav på tävlingsbanan. För att en hjälm ska bli VG1 märkt görs olika tester kring huruvida hjälmen håller stötar och fall, och klarar den testen, ja, då blir den godkänd. För tillfället krävs endast CE-märkt hjälm, men som sagt, det råder nytt beslut vid årsskiftet. Alla hjälmar som är tillverkade efter den 4 november är i sig själva VG1 märkta, så ni som har en sådan "ny" hjälm kan i dagsläget vara lugna. Jag däremot, som har en hjälm tillverkad TRE VECKOR för tidigt får vänta och se vad som bestäms. Kvarstår nuvarande regler är jag lugn, annars är det ovisst kring om min kommer vara godkänd eller inte. 
 
Hur som haver... Ny hjälm. Vilken ska man köpa och hur dyr ska den vara?
Jag kollar såklart på Samshield-hjälmar igen. Jag ÄLSKAR dessa och kan inte se mig själv tävla i någon annan. Det hade inte passat. 
Så.. Vad vill jag då ha för Samshield då? 
Självklart en Miss Shield, det är hugget i sten, men vilken av dessa är en annan fråga. 

Jag ÄLSKAR ju de svarta med glitter som ligger på ca 7000kr i shadowmatt och ca 9000kr i alcantara (sammet), så ja.. Det är dyrt och känner jag mig sjläv rätt kommer jag INTE lägga NIO TUSEN på en hjälm jäkel som kan paja av en avramling redan imorgon. No way. 7000 kommer fasen kännas det med, så ja... Vi får helt enkelt se hur det blir. 

Jag älskar även Rosé hjälmarna, men det hade inte passat mig och Nelli alls faktiskt.. 
Jäkla hjälmar och bestämmelser hit och dit. 
Vill dock poengtera att förslaget såklart är bra. Det uppmanar till högre säkerhet gällande hjälm vilket såklart är viktigt. Vi måste skydda vårt känsliga huvud. 
 
Tills bestämmelserna är klara gäller det bara att vänta och se
 
Har du någon hjälm du gillar eller vill ha?
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress