Hejsan! Här kommer lite uppdaternig kring de senaste passen på Nelli!

Fredag: I och med att hon gick hårt med stutts dagen innan skulle jag rida igenom henne så hon skulle bli mjuk, rida igenom träningsvärken helt enkelt. Jag värmde upp henne på en väg i skogen för att sedan ta mig till en åker i slutet av vägen och rida igenom henne där för att få framåtbjudningen lite gratis, variera underlag och plats. Nelli tyckte det var jättekul, men lite jobbigt tror jag, men ack så mjuk hon blev i kroppen! Jag jobbade enbart skritt och galopp. På vägen dit fick hon galoppera igång och på vägen hem skrittade vi hela vägen, vilket är en bit. Efter passet stretchades hon och fick kraft!
 
 
Lördag: Idag stod ett hoppass på schemat och tanken var att det inte skulle vara jättehårt, utan mest hoppa igenom några språng och få ett bra flyt. Damen Nelli var inte så sugen på det, så det blev ett hårdare pass istället. Många hästar blir starka och dragiga när dem blir trötta, Nelli stannar.. Däremot brukar hon komma över det till slut och hoppar fint igen, vilket hon även gjorde denna dag. I och med det blev passet hårdare än tänkt, men det blev bra ändå
Det vi hoppade var hindrena i lite olika följder, men inget vidare bestämt från början, utan mer ta ett hinder allt efter som. Det som stod uppställt var en smal oxer (till vändter) Tre räcken och en till oxer med vattenmatta under. Det gick att rida bågar och linjer med 4 och 5 galoppsprång mellan. Räcke-räcke, oxer-räcke, räcke-oxer. 
 
 
Söndag: Idag skrittades hon ut en sväng i skogen. Hon tappade en sko i samband med hoppningen så valet av underlag var viktigt då hon inte riktigt gillar grus etc. I början var det faktiskt jättetråkigt att skritta, men när vi väl kom in i skogen var det hur mysigt som helst!
 
Måndag: Idag har jag tänkt att hon ska vila
Det var en liten update!
Hörs snart igen!
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress