18 mars 2018

Tävlingsdags

Min dagbok

 
Goooodmorgon!!!!
Nu är klockan 6.10 och jag har varit uppe i en timme. Egentligen tänkte jag gå upp ungefär nu för att få sova lite längre, men jag vaknade ändå till kl 5 ändå, så då kunde jag lika gärna gå upp! 
Just nu sitter jag i sängen och har precis sminkat mig. 

Angående tävlingen så är jag väääldigt taggad och hoppas verkligen det går bra trots så mycket nytt. Eller "nu när vi bytt till nytt och bättre", så kan man också se på saken.
Innan vi ska åka ska jag släppa ut alla hästarna för Josefin också, så jag får lägga på ett kol när vi väl är där.
 
Nog om allt, jag updaterar senare under dagen! Filmkameran är med så ni kanske får se rundorna. 
Bästa Linnea Ronström är med och hjälper mig och Phoebe också, vilket är så himla himla snällt! TACK PLUTTIS!!
 
Vi hörs senare!
 
Hej på er!
Idag är det lördag och dagen innan tävling. Jag har laddat upp med dressyrträning i onsdags, hoppade ett räcke och en oxer på diagonalen + lite travbomar i går och red i ridhuset en sväng idag där hon bara fick jobba mjukgörande arbete. Imorgon är det som sagt årets första tävling, och det är väldigt mycket nytt som kommit. 
 
1. På senaste träningen för Hans Olof Ottosson som var förra helgen bad han mig byta bett mitt under uppvärmningen dag två. Han sa att Nelli ska ha ett mjukt bett och det hade en i gruppen som jag kunde låna. Dock ett flippan-bett, men det var det mjukaste som fanns för tillfället.
Jag har haft väldigt stora problem med mina armar och min hand. Höger handen läggar sig gärna som ett cykelstyre, vänsterhanden höjer jag då hon biter tag i hela den sidan och är jättejobbig osv osv osv. Förut var vårat största problem att hon inte tog stöd på bettet och jag vet inte hur många jag testade innan jag hittade ett jag gillade, ett tredelat Stübben Golden Wing. Jag red på det ett tag och var nöjd då det var det bästa hittills. Hade testat Nova bett, poponcini, tredelat, tvådelat, fasta ringar, lösa ringar, bett med två bettringar osv osv och inget kändes lika bra som golden wing. NU däremot står vi i ett annat skede. Nelli tar stöd på bettet, men det blir inte korrekt. 

Dagen efter träningshelgen bytte jag direkt till mitt poponcini och fick en heeeelt annan häst och hand. WOW säger jag bara. Tänk att han kan se exakt vad som ska passa alla olika hästar och enligt honom SKA Nelli ha ett MJUKT bett och ja, nu håller jag med för det har blivit heeelt annat! Nu tar hon stöd, lyssnar på förhållningar, är sjukt mycket mer MJUK i kroppen och min hand är bättre. Ingen mera dragkamp! Jag testade även att hoppa på det och det kändes superbra! Efter tävlingen ska jag testa nova-bettet också för att se om det är bättre eller sämre, men det blir som sagt efter tävlingen. 


Utöver att jag rider på nytt bett så har jag även köpt en ny padd. Denna gång blev det en Ogilvy-padd som jag köpte av en tävlingskompis och jag är så otroligt nöjd! Jag sitter mycket bättre och skönare i sadeln och Nelli verkar också gilla den mycket! Den kostade förvisso 2000kr och ännu mer om man köper den från affär, men helt ärligt så var det faktiskt värt pengarna!

Den tredje nya grejen är luva, schabrak och kavaj
 
 
Schabraket köpte jag efter att jag sålt lite prylar och luvan köpte jag av Josefin! Nelli har även ny nosgrimma som hon älskar. Kavajen köpte jag på rea när förra säsongen var slut. En svart Pikeur-kavaj
 
Sista nya grejen är ATT JAG SKA KÖRA SJÄLV!!!!!!!!?!?!?!?!? Ska köra B-kortslastbil och jag är FETT nervös. Jag drömmer nämligen att jag inte kan styra eller bromsa bilar alls huuuur ofta som helst, så jag vågar fan knappt köra längre typ. Blä, det är vidrigt!
 
Annars har jag läget under någorlunda kontroll
Eller nej, nu ljög jag. Det känns som att jag inte har någon kontroll alls även fast jag vet att jag egentligen har det.. 
Jaja, nu ska jag sluta pladdra. Känns som jag skrivit en bibel, haha!
Vi hörs imorgon med utvärdering kring tävlingen! 
Pussisar och kramisar
 
 

4 mars 2018

1h uteritt

Min dagbok

Äntligen kom snön till användning! Jag och Josefin red ut våra små pollar igår, vilket faktiskt var både mysigt och roligt! Snön var djup på vissa ställen, och mindre djup på andra. Deb hade ett moment där hon var livrädd för där det var asfalt istället för snö och ja, det var allmänt kul och bra träning för dem! Det var andra gången Deb var i skogen och hon var såååå duktig! Vågade gå både sist och först, men oftast får hon gå bakom mig då en viss liten skimmel får TOKSPEL när hon är bakom.. Går med huvudet rakt upp och vill om om om om! Så fort hon fick gå om sänkte hon huvudet och slappnade av... Seriöst.... Snark -.- 
 
 
Idag longerades båda ute i det fina, soliga vädret. Man kommer ut och förstår inte hur man på något vis ska kunna ha ögonen öppna i ljuset som reflekteras så otroligt starkt i snön. Man vill helst ha på sig 14 par solglasögon, men det blir ju lite svårt.. Ett par skulle man däremot kunna ha, men hade vi det? 
... Nej
Efter passet tvättade jag Nellis svans, vilket var vääääldigt välbehövligt. Den var sååå äcklig och hon var gul över allt. Stallägaren ropade till och med det från lastaren... "KARRO HON ÄR JU HELT GUL!!!!" BARA för att hon vet att jag har renhets-mani gällande Nelli..... Det är dock skönt nu när det är snö då man slipper tvätta så ofta. Den blir liksom inte så skitig av exempelvis lera och annan smuts. Däremot bajsar hon ju fortfarande på den, men det brukar bara vara när jag rider och hon pooopar samtidigt iaf. 
 

Imorgon känns som en lagom dag! 9.30 ska jag och mamma lämna in en av våra bilar på rekond för att lämna in nästa kl 13.30. Vi ska hem till Josefin och Stella också för att ha lite mysigt och för att jag ska få en gemensam present från mamma och Josefin! NYFIKEN!!!!! Nelli ska ridas också och boxen ska fixas. Måste även beställa foder att hämta om någon dag (inget akut dock, utan bara så vi har hemma) 
Annars händer det nog inte så mycket. Skönt!
Nu ska jag försöka få min jäkla appelTV att funka igen och hitta något kul att titta på!
Vi hörs imorgon! <3