Karolina Westberg

Gotländska försvunnen
VISBY/EGYPTEN. Gabriella Gardell från Visby skulle ha kommit hem från Egypten den 27 augusti men kom aldrig med flyget. Nu har hennes familj efterlyst henne internationellt.- Att det varit oroligt i Egypten gör inte mina nerver bättre, säger mamman.
Anmäld försvunnen. Gabriella Gardell är 25 år och omkring 1,60 lång med gröna ögon och brunt hår. Hon försvann från Sharm el Sheikh i Egypten mellan den 25 och 27 augusti. Foto: Privat

25-åriga Gabriella Gardell kommer från Visby och bor i Stockholm. Hon reste på semester till Sharm el Sheikh i Egypten den 20 augusti. Dagen efter pratade hon med sin mamma på telefon.

- Då låg hon vid poolen och hade det skönt. Vi bestämde att hon inte skulle höra av sig till mig förrän hon kom hem den 27:e, det kostar ju så mycket att ringa från Egypten, säger Christina Gardell.


Sista kontakten
Den 25 augusti hade Gabriella Gardell sms-kontakt med en vän i Sverige. Det är det sista någon hört från henne. Hennes familj och vänner har försökt nå henne via telefon och Facebook men inte lyckats få någon kontakt.

- Jag har satt in mer pengar på hennes kontantkort till mobilen för säkerhets skull. Men hon har inte hört av sig, varken ringt eller skrivit. Och hon är ju väldigt social, kommunikativ och mammasjuk, säger Christina Gardell.


Efterlyst av Interpol
Hon har anmält dotterns försvinnande till polisen, som i går gick ut med en internationell efterlysning via Interpol. Hon har också haft kontakt med svenska ambassaden i Kairo, som ska försöka ta reda på om det finns noterat att Gabriella Gardell lämnat landet.

I dag kollar hon med banken för att se om det skett några transaktioner på dotterns bankkonto. Familjen har också gått ut på Facebook med en efterlysning som de uppmanar alla vänner att skickavidare.

- Vi vill ju ha hjälp från alla håll och kanter. Vi får verkligen hoppas att det löser sig det här, det är fruktansvärt att inte veta något, säger Christina Gardell.