Karolina Westberg

Hästarna i bloggen
Nightwish
Nightwish är min första egna storhäst jag köpte i september 2015.
Hittills har vi inte gjort så mycket mer än några enstaka hoppträningar, men vi blickar fram mot tävlingsäsong 2016.

 
Beginia
Sto
Född: 2006
Ägare: Marika Strömberg
Hon är efter Patrik Kittels dressyrhingst Watermill Scandic u Eginia ue Zaire. Hon är född i Holland och är en KWPN. 

Jag lånar Beginia av Marika Strömberg och jag har varit kär i henne sen första stund jag såg henne. Finns en del inlägg längre tillbaka i arkivet där jag skrivit det ett X antal gånger faktiskt, haha!
I början red Marika henne själv, sen hade Josefin henne ett tag och tävlade henne upp till 120. I augusti 2014 fick jag äran att ta över henne och det är så himla roligt! 
Hittills har vi tävlat upp till 120 och hoppat något enkelhinder hemma på 130 med blandade resultat.
Beginia har lämnats tillbaka till ägaren, och skrivs därför inte om längre.


RIP
CHESS 18 

Valack
Född: 1996
e.Carthago ue. Schampus.
Ägare: Josefin Nilsson

Chess är den hästen jag red och tävlade som "min".
Han hade gått 160 hoppningar i Tyskland, 155 i Sverige med Robin Ingvarsson och 130 (eller 140, har ingen aning) med Josefin. 
Vi hann inte med så mycket då jag skadade mig och satte stopp för min egna utveckling. När vi sen började komma framåt fick han en fraktur i beckenet i boxen under natten (ingen vet hur) och togs bort.
* 1996
† 30-05-2014

Dizneyland after dark
Sto
Född: 2002 (?)
Kat.: D

Dizney är ponnyn jag kommer tävla och träna samt rida minst en gång i veckan. Det är Linn och Helena Martell som äger henne och dom har haft henne sen Diz var 5. 
Dizney har gått LA i både hoppning och dressyr och snart väntar tävlingsbanorna på oss.

(RIDER EJ LÄNGRE)

Caldero
Valack
Född: 2008
e. Camaro M ue. Cortez.
Calle rider jag lite då och då. Inte så ofta, men han kommer absolut synas i bloggen. Han och Josefin har tävlat championaten där han gjorde väldigt bra ifrån sig och var bland de bästa! Han kom på delad första plats i unghästpotten på Runsten Grand Prix och gjorde väldigt bra ifrån sig under Falsterbo Open de tävlade även unghäst VM i Belgien 2013.

Chadwick
Valack
Född: 2009
e. Cartier ue. Cortez.

Koffe rider jag inte speciellt mycket, men även han kommer synas en del i bloggen.
Just nu tävlar Josefin och Koffe 120.

Beginia
 

Niva
 
Niva är en ponny jag och Josefin håller på att rida in. 
Vi har kommit till alla gångarter utan lina plus några små hinder.

Marini
Marini är en C-ponny jag red ett tag i vintras. På andra hoppträningen brakade vi dock igenom ett hinder och jag åkte akut in till sjukhuset. Efter det slutade jag rida henne pga fick massa andra hästar att rida. Just nu rider och tävlar Erika Vistrand henne vilket går toppen:) - fina plutten!
(RIDER EJ LÄNGRE - men hade gärna velat ;))
Hippi (och Linnea)
Hippi är Linnea Ronströms ponny som står vid Josefin. Dom nämns ibland eftersom vi rider tillsammans ibland. Linnea har inte haft Hippi så länge, men dom tävlar upp till LB för tillfället.

My Rhiannon
Sto
Född: 2007 (?)
Kat.:C

Humlan hoppade jag ett tag förut och har hoppat henne någon gång på senare tid när Märta behövt hjälp med henne. Anledningen till att jag hoppade henne var för att hon helt enkelt var lite för knepig för Märta. Jag hoppade då några gånger och startade en tävling på henne i LD med 4 fel, efteranmälde då till hennes LC debut och nollade.
Just nu har jag hjälpt dom lite på tävling på framhoppningen och så och nu går det super för Märta och Humlan. Super duktiga är dom :)
(RIDER EJ LÄNGRE eftersom det går så bra för Märta)

RIP
Izabell
 
 
Sto
Född: 2004
Kat.: D

Izabell är min egna ponny jag har haft i 3 år.
Hon har dock varit skadad i över ett år nu och går ännu i hagen och leker med Niva.
Izabell köpte jag outbildad - Hon var inriden dock..
Vi har haft extremt mycket problem.. Hej och hå.
Bettproblem, lastproblem, hanteringsproblem, ridproblem osv osv. Jag kunde alltså inte rida med bett det första året pga sår i munnen heeela tiden - vi kollad upp med tandläkare osv och till slut hittade vi äntligen ett bett som funkade ett tag. Att lasta tog oftast 45min, nu lastar hon dock sig själv så det har löst sig. Hon sprang över folk i hanteringen, klämde in i väggar, drog iväg med en osv osv. Nu är hon enkel i hanteringen också så det har också löst sig helt :) Rida kunde jag heller inte göra ett tag då jag aldrig kom av gården pga hon frös fast och sparkade och sparkade och sparkade och sparkade.. När vi väl kom av gården fortsatte hon.. Vi kollade med veterinärer men dom hittade ingenting. Det mesta löste sig, men en del satt kvar - Det är liksom sån hon är ;)
Vi skulle debutera LA (110) i mars 2013, då fick hon dock kotledsinflamation precis innan så den starten kom aldrig. Sen dess har hon varit skadad med både kotledsinflamation men reds en kortis i somras/höstas då hon blev friskförklarad. Hon klarade dock inte av det trots att vi tog en otroligt lugn igångsättning. Hon togs bort 8/7 2014
- Saknar henne så himla mycket!
 
 
 
Maja Lindholm

Ohh vilka fina hästar. Vill så gärna äga en egen häst med rider bara på ridskola. Älskar din blogg och allt du skriver<33

Svar: Åh, tack så mycket! Du kommer säkert göra det i framtiden <3 Tack igen sweetie!
Karolina Westberg

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress