Karolina Westberg

Update kring Nelli

Fy, det känns hemskt att kolla tillbaka på tiden på bilden, när hon var klok i hull, musklad och stark, för det har hon inte varit nu ett tag. Det kanske låtit som att det varit någon slags katastrof kring Nelli när jag säger att hon ska få ett eget inlägg, men ja, katastrof och katastrof är det ju inte, men det har gått långsamt neråt. 
 
Som ni vet  har jag alltid satt hästarna först oavsett hur jag mått. Hästarna kan inte välja vem som ska ta hand om dem, vilket betyder att jag måste ta hand om dom lika bra som någon annan, vilket jag gjort! Däremot har min hjärna varit väldigt frånvarande den senaste tiden. Värre än någonsin faktiskt, så jag vet inte exakt när det sakta började dala för mig och Nelli, utan det enda jag vet är att det har gjort det. 

Nelli är ett sto, first of all. Hon har sitt humör med sparkar etc. Second - detta skedde succesivt, vilket gjorde att det var lite svårt att märka innan det redan hade börjat dala. 
Det som hänt är egentligen att hon gått ner i vikt och blivit grinig. Detta skedde delvis av foderbyte där hon fick lite för lite och att hon suttit fast i kroppen, men allt är på väg att lösa sig. Vi har kollat mask - visade negativt, vilket var skönt! Jag har haft ute equiterapeut Johanna Modigh som knixade till Nelli och gav acupunktur (stav) och jag ska fortsätta stretcha. Hon sa att jag skulle lägga till magnesium, vilket är tillagt och jag har pratat med hon jag köper foder av för att lägga om foderstaten. På fre kommer hovslagare och om någon vecka kommer Johanna tillbaka, och då får vi se vad som sägs. Kanske blir det vet-check, kanske inte, vi får se helt enkelt, men allt känns skönt. Jag vet om våra poblem och vi är på god väg till att lösa dem. Visst är det oerhört jobbigt att det gått neråt lite, men det går ännu att fixa till det. 
 
Nu behöver ni absolut inte tro att Nelli är en pinne, det är hon inte. Hon är bara inte så fin och välmusklad som hon va ex på bilden, men snart är vi där igen! Det går ändå framåt för varje dag faktiskt. Hon är mycket mjukare efter equiterapin och hon är inte alls lika grinig längre. Fodret ökades idag, men tilläg av olja och magnesium var för kanske en vecka sedan, så lite resultat verkar det ju ge i alla fall!

Som sagt, nu väntar bättre tider hoppas jag på!
Tack alla inblandade för all hjälp!
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress