Karolina Westberg

När man inser hur mycket familjen betyder
 
Inatt drömde jag en väldigt jobbig, men ack så aktuell, dröm. Jag drömde att det var eldsvåda i hela Hemse (där jag bor) som spred sig fort åt alla olika håll. Jag stod utanför min pappas hus och såg hur hela huset var i lågor. Tankarna snurrade. "Är dem där inne?" "Hann dem att fly?" "Kan jag rädda dem?". Hela huset var i lågor och elden började omringa mig, så jag sprang. Jag sprang och sprang och sprang tills jag kom till Ica där jag snabbt sprang in för att hämta någonting att leva på den kommande tiden. Sen sprang jag igen. 
 
Till slut kom en bil som såg att jag var helt ensam bland all eld och plockade upp mig för att försöka få oss alla i säkerhet. Men det enda jag kunde tänka på var hur det var med min splittrade familj. "Var är pappa?" "Var är mamma och hennes sambo?" "Var är lillebror och var är mormor?". Jag var rädd. Jag var så fruktansvärt rädd. Tänk om alla de jag älskar dog en plågsam död i eldsvådorna? Tänk om jag förlorade dem för all framtid. Utan att säga hejdå och ge dem världens mest kärleksfulla kram. Bara förlora dem och aldrig se dem igen, inte ens deras kroppar. 
 
Jag försökte ringa alla, men det var inte någon som svarade. Till slut svarade däremot pappa och jag skrek och frågade var han var, varav han svarade att dem hade flytt till Turkiet. SKÖNT då är dem i säkerhet, men när sjutton ska jag få träffa dem igen när dem bosatt sig alldeles för långt ifrån mig? TURKIET? På något sätt fick jag med mig mamma och lillebror och flydde till samma ställe som pappa var på. "Här kommer det inte hända något på ett tag, så vi bosätter oss här!"
 
sen minns jag inte mer.
Tänk vilken aktuell dröm. Dels är det skogsbränder i landet av denna torka och dels måste människor fly från sina hem. Många är ovetande om de någonsin kommer återförenas igen och ingen vet vem som överlevde eller dog under flykten. Tappar man bort någon är chansen inte så stor att man återförenas igen. Världen är stor.
 
Fy, jag hoppas att ingen ska behöva vara med om en katastrof och behöva fly från sina hem och kanske splittra det finaste man har, familjen.
 
Marielle

Fy så otäckt!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress