Karolina Westberg

Min duktiga häst

Idag kändes det äntligen som att vi tog ett stort steg åt rätt riktning. Jag har nu haft 2 träningar för Lotta och en kväll fick Josefin komma ut och hjälpa mig då jag inte redde ut det själv. Jag har tagit in det dem sagt och försökt jobba på det och ack så bra det blev! Nu när jag tänkt efter har mina träningar för olika tränare varit rätt meningslösa då jag ändå inte lagt ner min själ i att göra de övningar jag blivit tillsagd om. Nu har vi fokuserat mycket på att Nelli ska vara avslappnad. Vi har jobbat en del med att få henne att flytta mer för skänkeln och börjat arbeta med övergångar vilket jag gjorde mycket idag mellan skritt och galopp då de gångarterna främst är det jag ska jobba med just nu då hon lättare spänner sig i traven, men även den har blivit bättre. Idag kunde gramanen vara helt utsläppt och man kände sååå tydligt att hon satte under sig i galoppfattningarna, så jag var väldigt glad! En sak jag varit dålig på är också att beröma, så det har jag blivit bättre på och ja, det gör mycket.
Jag skulle ju faktiskt kunna skriva upp en kort sammanfattning om vad som sagts under dessa träningstillfällen:

Målet är att få henne mjuk, och för att göra detta skall jag:
♠ Flytta för skänkeln och där är det viktigt att hon verkligen tar den och inte skiter i den eller stretar emot genom att dra upp huvudet
♠ Hålla koll så att bogarna inte flyter ut
♠ Göra många övergångar
♠ Släppa innerhanden mer
♠ Ge mycket beröm
♠ Inte göra indirekta tygeltag, vilket innebär att man korsar handen med manken kort sagt
♠ Vrida om händerna
 
Så detta har jag nu tragglat och äntligen gav det som sagt resultat. Det är sååååå skönt att jag kan rida för tränare utan att ha körkortet än, för det är verkligen behövligt och bara efter två tillfällen har det skett stor skillnad, vilket även Lotta (tränaren) tyckte, så jag ser fram emot kommande träningar vilket lär bli på onsdagar varje vecka. 
 
Tillbaka till ridpasset. Det var en fantastisk känsla idag och jag är såååå nöjd!! Duktig liten Nelli! Imorgon sker liknande arbete men först väntar en natts sömn, så vi hörs imorgon!
Godnatt!
 
 
Anonym

Vem tränar du för nu? Känns som du byter tränare rätt ofta?

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress